Esittely

Lakeuden Samojedistit ry. on Suomen Samojedinkoirayhdistys ry:n jäsenyhdistys. LaS perustettiin toukokuussa 1986 ja rekisteröitiin 1998. Yhdistyksen tarkoituksena on herättää, ylläpitää ja kehittää samojedinkoiraharrastusta Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun alueella.

Teemme yhteistyötä SAMYn kanssa mm. järjestämällä kesä- ja talvipäiviä. Vuosina 2011 ja 2015 järjestimme myös samojedinkoirien erikoisnäyttelyn Oulun seudulla. Tapahtumien sisältö vaihtelee jalostustarkastuksista, geeninäytteiden otosta, silmätarkastuksista, pienimuotoisista luennoista aina vapaaseen keskusteluun ja leikkimielisiin kilpailuihin.

 Kevättalvisin järjestämme yhdessä SAMY:n kanssa jo perinteeksi muodostuneet Aarnivalakiat – viralliset rekikoirien käyttö-ja kilpailukokeet Kiimingissä. Vuodesta 2015 eteenpäin olemme myös päättäneet palkita edellisvuoden menestyneimpiä koiria ja ansioituneimman talkoolaisen vuosikokouksen yhteydessä.

LaS:n omia tapahtumia ja koulutusta suunnittelemme ja järjestämme jäsenten toiveiden pohjalta. Tutuiksi ovat tulleet mm. tottelevaisuuskoulutus, näyttelytottumusharjoitukset ja jälkityöskentelyyn tutustuminen.  

Vaalimme samojedin alkuperäisominaisuutta, vetoharrastusta. Jäsenistöömme kuuluu aktiivisia rekikoiraharrastajia ja talvisin on mahdollista kokeilla ja harjoitella sitä heidän opastuksellaan.

Samojedinkoirien terveyden kartoittamisen edistämiseksi olemme päättäneet alkaa maksaa vuodesta 2015 eteenpäin myös 10€ jäsenten samojedinkoirien virallisista silmätarkastuksista. Tämän summan saa ottamalla yhteyttä rahastonhoitajaan ja esittämällä kuitin virallisesta silmätarkastuksesta.

Toimintamme ei ole rajoittunut vain Oulun kaupungin alueelle, vaan pyrimme järjestämään tapahtumia myöskin ympäristökunnissa. Tapahtumia on Oulun lisäksi järjestetty mm. Kiimingissä, Iissä, Haukiputaalla, Kempeleessä, Rokualla ja Raahessa.

Toivoisimme, että samojediharrastajat eri puolelta Oulun ympäristöstä esittäisivät meille toiveita tapahtumien paikoista, ajoista ja ohjelmasta! Kaikkiin hallituksen jäseniin voi ottaa yhteyttä asian tiimoilta tai jos haluaa lisätietoa yhdistyksemme toiminnasta! Yhdistyksemme on nyt myös facebookissa, jossa jokainen voi esimerkiksi etsiä yhteislenkille seuraa tai laittaa toiveita tulevasta toiminnasta.

Yhdistyksen jäseniin pidetään yhteyttä kerran vuodessa lähetettävän paperisen jäsenkirjeen välityksellä sekä sähköpostitse aina kun tapahtumia on tulossa. Jäsenmäärä on vakiintunut n. 30 jäseneen.

Jäseneksi haluava; katso ohjeet Liity jäseneksi– sivulta.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Advertisement